Kuki

Kuki je bil mešanec, ki sem ga dobila od Milene Močivnik. Z mano je bil skoraj 18 let in skupaj sva preživela toliko stvari, da je težko ubesedit občutke ob njegovem odhodu. 

O pokojni Mileni ne bi razpredlala, sem ji pa hvaležna, da mi je dala malega Kukca (z zlomljeno tačko), Kukca, ki me je popeljal v svet pasjega šolanja in navdušil nad agilityjem. Kuki je bil moj drugi pes – prvi pes, ki sem ga imela kot odrasla oseba. Skupaj sva se učila vsega, naredila veliko napak, a v končni fazi prišla do željenega cilja – se razumela, si zaupala, Kukiju sem bila jaz dokaj šef in on meni dokaj poslušen član krdela. Bil je zelo stabilen pes, z malo terierskega karakterja -> pri drugem vodniku bi bil verjetno popolnoma neproblematičen, a zaradi moje paranoje (prvega psa mi je raztrgal nek pričar in se ne morem znebiti strahu pred večjimi psi istega spola kot so moji) je razvil netoleranco do samcev, predvsem velikih.

Kuki
27.04.2000 – 7.2.2018
Pasma: mešanec
Plečna višina: 41 cm
Agility nivo: A3 medium

Nikoli ne bom pozabila majhne kepe, ki sem jo prinesla od Milene, šepal je na zadnjo nogo, veterinar je ugotovil, da ima počeno kost, tako da je mali Kukec prve tri tedne nosil opornico in hodil kot rakovica. Pri enem letu sva šla v osnovno šolo na KD Ljubljana, kjer je bil poleg kokeršpanijela Kozmota edini manjši pes med samimi velikani. B-izpit je naredil drugo najboljše v skupini s 96 %. Šele potem sva zaplavala v agilitaške vode, šla na tečaj k Silvii Trkman, ter se učila zabavne poslušnosti in trikcev.

Dobila sem ga pri enaindvajsetih, zapustil me je pri devetintridesetih. Neverjetno kaj vse sva doživela in kakšen velik del mojega življenja je nerzadružljiv s tem malim, zvestim, srčnim psom.

Kuki, I’ll see you when I fall asleep!

na vrh

Agility

Agility je delal rad, bil pa je pes stare šole (torej brez izdelanih cikov in capov, tekočih con ipd.) — tako da v svojih poznih letih tekmovanja v agilityju ni bil več zares konkurenčen … Sva pa imela nekaj lepih trenutkov v svoji agility karieri:

2011
4. mesto v Zimskem Mr.Pet pokalu 2010/2011 (bravo starina !!! pri skoraj 11-ih letih !!!)
3. mesto v DP s Polono Peršuh – A1 medium (veteran)
3. mesto v Pokalu Slovenije s Polono Peršuh – A1 medium (veteran)

2010
6. mesto v DP – A3 medium
8. mesto v letnem Pokalu Slovenije – A3 medium

2009
4. mesto v DP – A3 medium

2008
3. mesto ekipno v DP (ekipa Svizci)
5. mesto v zimskem Eukanuba pokalu – A3 medium

2007
3. mesto ekipno v DP (ekipa Svizci)
5. mesto v zimskem Eukanuba pokalu – A2 medium

2006
3. mesto v DP – A2 medium
1. mesto v letnem Eukanuba pokalu – A2 medium

2005
1. mesto v DP – A2 medium s Polono Peršuh
5. mesto v letnem Eukanuba pokalu – A2 medium

Moj Kukec, s svojim intuzijazmom, svojo trmo in navihanim pogledom izpod kuštravih obrvi, je bil zame idealen pes za vstop v svet pasjega šolanja: ne pretežek, ne prelahek izziv. Moj učitelj, učenec in prijatelj. Res, najboljše kar bi si lahko zaželela!

 
 
About the Author
Neja Trbižan, spletna in kinološka navdušenka, tekmovalka v agilityju, oblikovalka tekstilij in grafike.

Komentiraj

*